Rykket til Odense, flækket knæskal og comeback

Den ugentlige træningsplan

Ugeplanen
Som elitesportsudøver er det vigtigt at have en træningsplan, der er tilpasset direkte efter det mål, man går efter. Den skal gerne være struktureret – men med mulighed for afvigelser.
Jeg har i mange år benyttet mig af ugeplanlægning til at strukturere min hverdag – men vigtigst af alt min træning. Ugeplanen fungerer for mig som et redskab til at skabe et overblik og sikre mig, at diverse ting indgår i løbet af ugen, og at jeg ikke kommer i over-/undertræning.

Min ugeplan er tilpasset efter, at jeg er badmintonspiller. Mængderne af styrke-, udholdenheds- og badmintontræning er doseret derefter.

Her er et eksempel på en standard ugeplan, som indeholder styrke-, udholdenheds- og badmintontræning.

Ugeplan for uge 2:

ugeplan-uge-2
Forklaring af forkortelser: Hal=Badmintontræning i hal, Udh=Udholdenhedstræning, Sty=Styrketræning, Mob=Mobilitetstræning
– intensiteterne er angivet i skalaen 1-10.

 

– Hvorfor laver jeg ugeplan?
Jeg laver ugeplanen, for at holde dagligdagen mere overskuelig, og for være sikker på, at jeg når det hele. Jeg ved, at når den sidste bold, er slået i gulvet til holdkampen i Kolding på lørdag, så har jeg fri. Den resterende del af dagen kan jeg hygge mig og slappe af, indtil jeg skal i gang igen søndag.

– Er der ulemper ved en træningsplan?
Jeg er stoppet med at skrive transporttidspunkter, “afslapningstid” og lignende på, da det gerne skal være lidt “løst” i min optik.
I en træningsplan bliver det ofte meget stringent og stramt – det kan virke stressende. Sørg for at få lavet huller til at “holde fri”.

– Hvor meget kræves der af mig hvis jeg vælger at lave en træningsplan, og er det noget man bare lige kan?
Det kræver ikke det store. Det kræver bare en kalender og et nogenlunde overblik over, hvad forventningerne og målsætningerne er for den kommende uge. Jeg vil klart anbefale det. Åben Excel. Lav dit eget design. Kom i gang 🙂

 

thumbnail_snapseed-12

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rykket til Odense, flækket knæskal og comeback