Den ugentlige træningsplan

Styrketræning med det “rigtige” fokus – overkrop

Psssst. Et godt råd. Ik´ kun træn tungt. Ik´ kun træn bænk, curls og triceps.

– Hvis du vil være stærk…
– Også selvom du bare vil være “stor” 🙂

Det er super vigtigt for at undgå skader, at der i styrkelokalet også bliver kørt øvelser for de mindre muskelgrupper.
Hvis fokus i træningen udelukkende ligger på at køre standard-øvelser som bænk, curls, etc. kan der hurtigt opstå skader, eller visuelt kan kroppen komme til at se asymmetrisk ud.

Skulderens led er involveret i næsten alle former for træning og sport. På grund af dens store bevægelighed er skulderen særligt udsat for skader. En lille gruppe af muskler, der tilsammen kaldes rotatorcuffen, er især vigtige ved forebyggelse af skader og genoptræning.

*   Rotatorcuffen er en dynamisk stabilisator for skulderleddet og den sørger for centrering af humoralhovedet ved at presse det ind i glenoidkaviteten
*   Rotatorcuffen består af de fire muskler supraspinatus, infraspinatus, teres minor og subscapularis

I nedenstående video er øvelsen vist med først indadrotation og derefter udadrotation.


Som med al anden styrketræning, der sigter mod skadesforebyggelse eller genoptræning, er det vigtigt, at man holder sig under smertegrænsen. Samtidig er det også vigtigt, at man gradvist øger belastningen, efterhånden som man bliver stærkere. Træning med elastikker, håndklæder osv. kan være udmærket til en begyndelse, men senere i genoptræningsforløbet (eller til forebyggelse når træningen skal være virkelig effektiv), er det nødvendigt med den rigtige vægttræning.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den ugentlige træningsplan