Styrketræning med det "rigtige" fokus - overkrop

Forebyggelse af skader – Ankelskader, knæ, hofte og ryg

Jeg vil meget gerne dele nogle af mine erfaringer, der vedrører skader og skadesforebyggende træning med jer 😀

Som atlet i en idrætsgren, hvor der er massere af bevægelse med benene, som resulterer i belastning af primært ankler, knæ, hofte og ryg under bevægelser som: Chasse, løb, lunges etc., og hvor man bevæger sig meget op og ned, er det utrolig vigtigt at få udført noget skadesforebyggende træning.
De første år jeg dyrkede elitesport, var jeg selv sløv til at køre stabilitets- og balanceøvelser, mobilitetstræning og lignende. På daværende tidspunkt havde jeg udelukkende fokus på at spille så meget badminton som muligt, få udført en masse løbetræning for at komme i god form, og derudover få kørt styrketræning – de øvelser som de ’store stærke fyre’ kørte. Det resulterede i et hav af småskavanker i både ankler, knæ, hofte, ryg og skulder.
-Skulderøvelser er desuden demonstreret i sidste opslag.

Nedenstående er en video af en af mine favoritøvelser til knæ-, ankel- og hoftestabilitet. Husk at det både kan være genoptræning, men i allerhøjeste grad også skadesforebyggende!

I næste opslag kommer der eksempler på andre stabiliserende øvelser. Både i højere og lavere sværhedsgrad end denne 🙂

 

1/2 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styrketræning med det "rigtige" fokus - overkrop